Konst & Konstnärer

Att vara en mun- eller fotmålande konstnär innebär inte att man behöver måla enligt ett visst manér eller föredra speciella motiv. Nej, vi är precis som alla andra konstnärer. Vi hämtar vår inspiration från våra innersta djup, från naturen eller människorna omkring oss. Vi kan måla ett blomsterstilleben eller avbilda en buss i snöstorm bakifrån. Vi kan måla klassiska motiv eller pop-konst. Det bestämmer vi själva.

Vi är helt enkelt väldigt olika som människor. Och det syns också i vår konst. Men en sak har vi gemensamt och det är den starka drivkraften som föds ur viljan att utveckla sin egen begåvning och att få försörja sig på den. Att ekonomiskt klara sig på egen hand, utan bidrag. Att bli en del av det fungerande samhället!

Vi är stolta att tillhöra Mun- och Fotmålande Konstnärers Förening men vi har slitit mycket också. I perioder har många av oss arbetat uppemot 12 timmar om dagen, ibland mer. Och det tär. Som munmålare får man lätt kramper i käkarna och det är mycket påfrestande att sitta så nära sitt verk. Fotmålaren får lätt ont i benen och har svårt att se små detaljer på långt av-stånd från duken. Vissa av oss kan inte måla om vi har någonting i magen. Andra av oss har
så svåra spasmer ibland att det inte går att fästa färgen på duken, men trägen vinner och här kommer beviset. För trots allt hårt arbeta och svåra motgångar finns det ingenting för oss som kan mäta sig med den känslan som infinner sig när vi, kanske utmattade men helt nöjda, kan konstatera att vi fullbordat ännu ett konstverk!

Här kan du få lära känna oss konstnärer och vårt måleri lite bättre.

Klicka på någon av oss så får du en kort introduktion om oss själva och möjlighet att ta del av vårt skapande.

Under rubriken I kärt minne finner du några av våra konstnärsvänner som inte längre finns ibland oss men vars odödliga konst lever vidare i bästa välmåga.

Mycket nöje!