Jennie Sjöström

Munmålare

Jennie Sjöström föddes i Halmstad 1979 med en diagnos som kallas AMC (Artrogryphos Multiplex Congenita), vilket betyder flera böjda stela leder. AMC är ett syndrom, det vill säga en samling av symptom. Fler än 150 olika typer finns beskrivna och Jennie har den vanligaste som kallas Amyoplasi, den orsakas av bristande muskeltillväxt.
Att leva med AMC innebär för Jennies del att hon inte kan använda sina armar och ben, därför använder hon munnen till att måla och skriva. Detta har hon gjort sen hon var riktigt liten så därför är det lika självklart för Jennie att använda munnen som det är för andra att använda händerna.
Som liten ritade Jennie i stort sett hela sin vakna tid. När hon blev lite äldre byttes ritblock och kritor mot penslar och duk. Måleriet blev hennes största passion i livet och är det än idag.
Jennie behärskar de flesta tekniker, men sedan några år tillbaka målar hon helst med akryl och hämtar mycket av sin inspiration i drömmar, meditation och musik. Hon tycker det är intressant att utforska vad vi har inom oss. Vad sker därinne när vi blundar och möter oss själva?

Jennie har en gedigen utbildning bakom sig på flertalet konstskolor samt privata studier för olika konstnärer. 1999 ägde hennes första separatutställning rum på ett kafé i Falkenberg och sen dess har hon ställt ut på olika gallerier, konstmässor och muséer såväl inrikes som utrikes. Jennies konst har även fått fina omnämningar och vunnit priser, samt visats backstage för artisterna på Sweden Rock Festival.

Idag bor Jennie i Umeå och arbetar i sin ateljé på Kreativ Kollektiv, Pilgatan 13.

Vill du komma i kontakt med Jennie kan du maila på jennie@mof.se
eller besöka hennes hemsida www.idjeli.se